Løype- og føremelding 9.12.2022

Vinterkulda har kommet

I løpet av uka som har gått har temperaturen gått mye ned og i kveld er det minus 12 grader på Mylla. Det meldes om temperaturer rundt dette nivået gjennom helga før det utover i kommende uke vil bli enda kaldere. Det er ikke meldt om mer snø. Det var det heller ikke for denne uka som har gått, men det har likevel kommet 3-4 cm som har bidratt til å bedre forholdene. Alt hjelper.

Løypene har holdt seg rimelig greit gjennom uka, men vil bli frisket opp igjen i kveld eller i morgen tidlig. Følg med på Arilds spor for dagen.

Isen på Mylla er i ferd med å legge seg for godt og med den temperaturen som er nå vil det fryse godt til i løpet av noen dager. På de mindre vannene er det allerede is. Arild sjekker isen på vannene og rapporterer om dette fortløpende. Vent med å ta vannene i bruk til det gis klarsignal om det.

Enkelt smørningstips: Smelt inn to-tre lag med Swix blå ekstra, Swix V40, og legg på et lag etter at skiene er nedkjølte. Det skal ikke by på problemer med å få godt feste på det føret som vil bli i helga.

Gud tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli