Løype- og føremelding 24.11.2023

Tidlig sesongstart!
Velkommen til årets første løype- og føremelding. Det er flere år siden vi sendte vinterens første melding ut så tidlig i sesongen.
Skisesongen med utgangspunkt på Mylla startet for alvor allerede for snart to uker siden, men de aller ivrigste har allerede gått på ski en måneds tid.
November har vært en relativt nedbørfattig måned, men den snøen som kom tidlig i måneden har vært nok til å sikre gode skiforhold langs skogsvegene. Terrengløypene trenger noe mer snø før løypemaskinen kan kjøre disse.
Følg Arilds spor for dagen på FB og hjemmeside.
Det ligger an til en flott skihelg med noen kuldegrader og opphold. Dette været ser ut til å holde seg utover i uka.
Løypene er frisket opp natt til i dag. Det er en god del grovkornet snø og iskrystaller i den snøen som freses opp. Dette gir faste, fine forhold og et raskt føre, men samtidig en god del slitasje på smurningen. Det vil lønne seg å bruke en grunnvoks eller et grunnklister som underlag før en legger på den aktuelle festevoksen. Grunnklister på sprayboks er et enkelt og greit alternativ. La grunnklisteret tørke før festevoksen legges på.
Slik temperatur og snøforhold er nå vil en vanlig blå voks, evt. blå Ekstra gi et godt feste, forutsatt at grunnvoksen/grunnklisteret er på plass. Det er samme tips for begge dager.
 
God tur!
 
Mvh. Olaf Godli


Husk å bli med på dugnaden! Foto: Lene Li Dragland