Løype- og føremelding 2.11.2022

Gråvær og forholdsvis mildt
Snøen som kom i forrige uke, fikk hard medfart etter mildvær og regn sist søndag og litt ut i uka i lågereliggende strøk. I området for våre løyper derimot er det fortsatt vinter og flotte forhold. Temperaturen er på tur nedover og vil holde seg under null så langt varselet går. Det er ikke meldt om nedbør fram til neste helg.
Gråvær og kuldegrader vil gi et svært godt skiføre gjennom helga og ut i neste uke. De fineste forholdene finner en sjølsagt foreløpig langs skogsbilvegene, men det er også kjørt i enkelte terrengløyper.
Arild rapporterer hver dag om status for løypekjøring – følg med på Arilds spor for dagen!
Smørningstipset er enkelt; temperaturen tilsier at Blå Ekstra vil være et bra alternativ å ta utgangspunkt i. Gråværet kan imidlertid gi litt glatt snø slik at det kan være lurt å ha med noen mildere varianter for å få sikkert feste, f.eks. en 45/50 variant av Swix eller null-Rode. Her må en teste og prøve seg fram for å få erfaring.
Det er alltid lurt å legge på de første lagene med voks innendørs og bruk gjerne et smørejern for å lage en skikkelig base med voks som grunnlag for de ytre lagene. Disse siste lagene bør helst legges på utendørs, men det er ikke et krav dersom skiene rekker å bli nedkjølte før de tas i bruk.

Gud tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli