Løype- og føremelding 16.12.2022

Vinterkulde hele uka igjennom, men nå blir det mildere - for noen dager

Det ble en del kaldere denne uka enn det jeg meldte i forrige melding med temperaturer helt nede på minus 20. I kveld er det fortsatt om lag minus 10, men i løpet av helga og fram til tirsdag/onsdag skal temperaturen stige til litt over nullpunktet for deretter å gå ned igjen framover mot julaften. Temperaturøkningen kommer fordi vindretningen skifter til sørlig og med det følger også noe nedbør som snø. Det blir litt snø i natt og utover dagen i morgen, litt på mandag og kanskje litt på onsdag. Alt bidrar til å bedre skiforholdene og løypekjørerne følger opp med kjøring så fort snøen kommer. Den forbigående temperaturøkningen rundt vintersolverv vil bare bidra til at snøen setter seg slik at skiføret blir enda bedre framover mot jul.

Følg med på Arilds daglige meldinger om status for løypekjøringen både på FB og hjemmesiden.

Enkelt smørningstips: Smelt inn to-tre lag med Swix blå ekstra, Swix V40, og legg på et lag etter at skiene er nedkjølte. Det skal ikke by på problemer med å få godt feste på det føret som er meldt for helga, men det kan variere litt alt etter hvor mye snø som kommer og når det blir kjørt. Kald nysnø gir som regel et trått og litt tungt føre, men det kan i enkelte tilfeller også bli litt glatt fordi det kan være litt vanskelig å få god bakkekontakt pga. mye luft i snøen.


Gud tur i helga og utover i uka med årets korteste dag! Neste fredag, lille julaften, har vinkelen på jordaksen allerede endret seg og dagene blir langsomt lengre igjen. Nok om det.

Vennlig hilsen
Olaf Godli

 

Scooterkjørt løype i tynt snølag på Myllavannet  Foto: Lene Li Dragland