Løype- og føremelding 05.04.24

April - og blå Ekstra under skiene!

Påsken er over og vi er godt inne i april måned, men det forhindrer ikke at vinterens desidert mest brukte voks fortsatt kan brukes under skiene - hele dagen!

Dette skyldes gårsdagens kraftige snøfall med 15-20 cm tørr snø, fem-seks kuldegrader på morgenen i dag, fredag, og stort sett overskyet vær som har forhindret sola i å påvirke snøen alt for mye.

Dagens tur i nykjørte løyper inn til Tverrsjøen foregikk altså på tørrsnøski med blå Ekstra under, akkurat som tidligere i vinter. Den som er tidlig ute i morgen tidlig kan trolig også gå med samme smurning.

Yr melder om kuldegrader i kveld og natt og muligens litt snø i kveld. Utpå dagen i morgen vil temperaturen stige noe og det forventes noe sludd/snø i morgen kveld/natt til søndag. De beste forholdene for skigåing i helga vil være lørdag morgen og søndag ettermiddag. På søndag er det igjen forhold for rødklister.

Fra og med lørdag ettermiddag melder Yr om plussgrader (sammenhengende) så langt fram som varselet går. Temperaturen vil passere pluss 10 flere dager. Denne temperaturen og i kombinasjon med regn noen av dagene, vil intensivere snøsmeltingen kraftig. Vi får bare følge med på hva det får å si for løypekjøringen framover, men uansett er det slik at årets skisesong går mot slutten.

Arilds spor for dagen på FB og hjemmeside vil gi oppdatert informasjon om status for de forskjellige løypene utover i april.


God tur.
 
Mvh. Olaf Godli


Styret takker for all støtte til drivstoff, maskiner og utstyr i vinter. Det er sjølsagt fortsatt mulig å gi et bidrag for dem som ikke har rukket det!