Løype- og føremelding 05.02.2024

Nytt år og vinteren fortsetter
Vinterværet holdt seg gjennom jule- og nyttårshelga og det vil fortsette så langt fram varselet går, dvs. over neste helg. Vi går inn i den første helga i det nye året og denne helga vil bli kaldere enn på flere år. Allerede i dag tidlig, fredag, ble det målt under minus 30 ved Svea/Mylla. Andre steder i Norge har kvikksølvet krøpet ned til langt under minus 40. Da begynner det å bli kaldt. Heldigvis er det lite eller ingen vind.
Allerede på mandag/tirsdag vil temperaturen stige noe, men temperaturen vil fortsatt ligge godt under 0. Det er ikke meldt nedbør de første 10 dagene.
Snøen som kom i nyttårshelga, har bidratt til at alle løyper er kjørbare. Nå er det så mye snø at det er mulig å jevne ut og fylle over evt. punkter med lite snø. Snøen som har kommet er svært lett og luftig og den krever bearbeiding gjennom flere kjøringer for å kunne bli omdannet til en kompakt såle som har godt kontakt med snøen under. De store snømengdene har skapt utfordringer pga. mye overvann i løypene som går over vannene. Dette vannet vil fryse til så fort løypene blir kjørt.
Arilds spor for dagen på FB og hjemmeside vil gi oppdatert informasjon om status for de forskjellige løypene.
Det kalde været vil trolig legge en viss demper på aktiviteten i løypene de første par dagene, men det er sjølsagt fullt mulig å ta seg en tur midt på dagen. Været ellers ser ut til å bli strålende gjennom hele helga. Dersom det blir for kaldt er det sjølsagt mulig å sitte inne med god fyr i ovnen eller i peisen og følge avslutningen på Tour de Ski eller skiskyting fra Oberhof.
Smørningstipset er like enkelt som det stort sett har vært så langt denne sesongen; to lag med grønn eller blå voks som varmes opp med smørejern og jevnes til. Deretter supplere med mer blå voks som topplag for å få greit feste.
 
God tur!
 
Mvh. Olaf Godli


Styret takker for all støtte til drivstoff, maskiner og utstyr!
PS: For de som ikke allerede har gjort det:
Du kan gi ditt bidrag på VIPPS 18868 eller til bankkonto 2220 12 89223
Husk å legge inn navn og adresse, mailadresse samt evt. hyttas gnr/bnr. 
Sees i sporet på Mylla!!!
 
Med vennlig hilsen Mylla Løypeforening, styret