Løype- og føremelding 01.03.2013

"Ingen nedbør siste uke. Det har vært en veldig fin vinterferieuke, fint vær og godt skiføre.
Temperaturen midt på dagen de siste dagene har godt godt over null. Det begynner å påvirke føret med våt snø der sola får tak og fortsatt relativt tørr snø i skyggepartiene. Vekslingene mellom våte og tørre partier gir noen utfordringer etter hvert, smøringsmessig.
I går, torsdag, var det sterk vind som førte til stort nedfall av tørre barnåler. Enkelte plasser var skisporet helt brunt av nåler. Løse og tørre barnåler i kombinasjon med klister er en dårlig kombinasjon. Slik været er om dagen må en imidlertid regne med at klistertuba må fram på nytt. I går kveld brukte jeg Rode Multigrade klister, dekket med Rode Multigrade 0-2 tørrvoks og hadde veldig bra ski. Klisterlaget må være tynt.
Arild kjørte maskinløypene på nytt i dag tidlig. Scooterløypene kjøres i kveld/morgen tidlig.
I helt nykjørte løyper vil det holde med tørrvoks inntil sol får tak, men jeg vil anbefale å legge et tynt lag med universalklister, Swix VM-klister eller Rode Multigrade. Kjøl ned skiene og dekk klisteret med en voks som hindrer evt. ising. Det ser ut som det også vil bli noe vind i løpet av helga, noe som kan bety mer bøss/nedfall i løypene.
God tur
Vennlig hilsen
Olaf"