Løype- og føremelding 11. januar 2013

"Helt ubetydelig nedbør siste uke. Snøforholdene er fortsatt preget av mildværetsom var rett etter nyttår, noe som betyr grovkornet snø og til dels isete løyper enkelte plasser. Gjentatte kjøringer og oppfresing av løypene bedrer imidlertid forholdene og det er generelt et svært godt og raskt skiføre om dagen.
Arilds siste rapport lyder:
11.01.2013 06.59
Nordmarka nord
(arildb)
-9 på Svea/Mylla, pent vær. Både scooter og maskinløyper er preppet. Lite overvann. Det er nå løype fra Bratlia til Sørlibakken og fra Panka til Stormyra. Syljusæterlia som er en avstikker fra Formoløypa er breddet ut.
Ake, lek og bålplass på Skjerpelykja er nypreppet. (Vær snill, ikke legg ved der hvor maskinen prepper, blir den dekket av snø, kan jeg få den i fresen ) Bruk bålplassen i skogkanten.
Dette betyr at alle løyper er kjørt.
Jeg gikk over Ballangrudhøgda i går kveld og slitasjen på smørningen var/er stor. Jeg hadde et tynt lag med grunnvoks (Grønn Toko) dekket med Blå Ekstra, men det holdt ikke lenge.
Min anbefaling vil være å legge et lag med grunnklister, evt. også et lag med et universalklister som tåler kulde og deretter dekke med Blå Ekstra. Ta med ekstra voks for å legge på ved slitasje. Det er meldt kaldere vær, noe som gir panserløyper og stor fart utover og med tilhørende stor slitasje veg ploging/oppbremsing. Generelt bør en passe på i utforkjøringene, det er hardt til tross for oppfresing og det er heller ikke mye snø utenom løypa.
Noen i MLF-styret har diskutert muligheten for å gjennomføre et enkelt smørekurs i garasjen på Mylla for MLF-medlemmer. Mitt spørsmål er: Er det interesse for å gjennomføre et slikt kurs fredag 18. januar fra kl 18.30 og utover kvelden. Det vil bli lagt vekt på enkle smørningstips, enkle demonstrasjoner og mulighet for å prøve sjøl. Gi meg tilbakemelding.
Husk muligheten for å kjøpe lue med MLF-logo. Kontakt Jarle på 920 53 635.
Vennlig hilsen
Olaf Godli"