Løype- og føremelding 30.03.2007

"Det er fortsatt muligheter for å gå på ski, sjøl med det vårværet som har vært de siste dagene. Det er kuldegradene om nettene som redder føret og forhåpentligvis vil dette vedvare så lenge at skiføret kan vare gjennom påskeuka.
I høyden, dvs. rundt Bislingen i alle retninger er det fortsatt mye snø og svært fine forhold i flg. Arild Løypekjører.
I går kveld ble det kjørt løype fra Skihytta, Svea sør, Sliperiet, Grønntjernet, opp til Bislingsflaka, ned til Gjerdingen, Kalvedalen, mot Trantjern, tilbake langs Mylla og inn til Fuglemyra i vegen opp til Åssjøvatna.
Rune Fredriksen vil forsøke å legge et bedre spor i vegen langs Mylla i morgen. Snøforholdene i vegen langs Mylla begynner dessverre å bli dårlige. Enkelte steder er det bart fordi vegen tidvis har vært brøytet. Det er fortsatt mulig å gå på isen på Mylla. Jeg vil anta at forholdene på isen er best langs sørsiden av Mylla der sola ikke tar så mye.
I morgen tidlig vil det bli kjørt løype fra Kalrasten, Stormyra, Volla, Ballangrudhøgda og til Trantjernet. Løypekjørerne vil servere saft ved Trantjernet i morgen. Løypa fra Skihytta om Johnsrud og til Stormyra blir ikke kjørt pga for lite snø i enkelte partier. Det begynner generelt å bli lite snø i solhellingene. Pass spesielt på i utforkjøringene fra Volla og østover og fra Ballangrudhøgda og vestover.
Løypa mot Jevnaker og ned mot Fagertun/Kalvsjø blir ikke kjørt.
Smøretips som de to siste helgene. Grunnklister/isklister i bånn, varianter av universallister eller fiolettklister over dette og dekke med rødt klister etter hvert som temperaturen stiger utover dagen.
Arild vil kjøre etter behov i påskeuka, jeg regner med at Arild vil sørge for gode muligheter for skigåing, spesielt i den runden som ble kjørt i går kveld og som er beskrevet over.
Jeg minner igjen om skidagen i Skjerpelykkja på palmesøndag
God tur og god påske!"