Løype- og føremelding 27.02.2009

"Svært fine forhold for skigåing, ubetydelig nedbør siste uke, mye fint vær i vinterferieuke nr. 2! Undertegnede hadde en svært fin skitur hjem fra Oslo til Grua i går kveld!
Finværet medfører at all snøen på skogen smelter og renner ned i løypene. Pass på issvuller enkelte plasser. Disse issvullene vil delvis bli kjørt opp av løypemaskinen, men ikke av scooteren.
Maskinen har vært på service noen dager, kommer igjen i dag. Arild vil kjøre hele løypenettet enten i kveld eller i morgen tidlig. Det er meldt om kjøligere vær fra i kveld, men med temperaturstigning igjen i løpet av helga og litt snø fra søndag ettermiddag. Scooterløyper kjøres etter behov, noe som vurderes fra dag til dag.
Føret begynner å endre seg. Vær nøye med å smelte inn et slitelag for festevoksen. I nykjørte løyper vil blå Ekstra fortsatt gi godt feste først på dagen. Avhengig av temperturstigning og sol direkte inn i løypa vil behovet før mildere/bløtere vokser melde seg. Fra nå og framover vil det bestandig være lurt å ha med seg flere voksalternativer for å få feste utover dagen. Dette betyr blå Ekstra, VR50 VR55, VR60.
Behovet for mildere vokser vil være større på nysnø enn på snø som er noe omdannet.
Anbefalt glidvoks LF8.
Vennlig hilsen
Olaf Godli
Tlf.: 24 14 89 53 / 97 54 61 42"