Løype- og føremelding 15. februar 2013

"Det har kommet noen cm med snø i løpet av uka. Temperaturen har holdt seg godt under null og snøen er finkornet og lite omdannet. Det er meldt ubetydelig med nedbør i løpet av helga, primært natt til lørdag. Temperaturen vil ligge på 2-3-4 grader minus på dagtid. Overskyet vær gir høg luftfuktighet og veldig god glid i snøen, men det vil bety at festesmørningen må justeres for luftfuktigheten, altså en må smøre mildere enn temperaturen i utgangspunktet tilsier.
Jeg rakk en liten tur inn til Tverrsjøen i ettermiddag og smurte med Rode Blå Super og Rode Multigrade -2 - 0. Veldig gode ski; bra feste og god glid. Dette vil trolig være et bra alternativ også i morgen.
Et annet og omtrent like godt alternativ vil være Swix Blå Ekstra med et topplag av VR 45 eller et tynt, tynt lag med VR 50. De mjukeste voksene legges bare i et 10-15 cm langt felt fra bindingen og framover. Når været og snøforholdene begynner å endre seg slik de gjør på denne tiden av året vil mine smørningsvalg gå mer i retning av Rode.
Alle løyper er kjørt og det er kjempeforhold over alt, altså Ingen unnskyldning for ikke å få seg et par turer på ski i løpet av helga.
Jeg minner om muligheten til å yte et bidrag til løypekjøringen fra dem som evt. ikke har rukket det så langt i vinter. Jarle vil dessuten bli glad for å bli kvitt noen flere luer.
God tur!
Vennlig hilsen
Olaf"