Løype- og føremelding 15.01.2010

"Kuldeperioden er over for denne gang. Varselet på yr.no for helga viser 5-6 minusgrader midt på dagen, med andre ord en ideell temperatur for skiturer.
Enkelte løypestrekninger er frisket opp i løpet av uka. Dette gjelder både maskinkjørte løyper og scooterkjørte løyper. Løypene over vannene er slåddet og jevnet på nytt for å gi et bedre utgangspunkt for kjøring etter nye snøfall. Det kan være noe overvann fortsatt på enkelte plasser, men dette problemet er langt mindre nå enn bare for en uke siden.
Løypa over Ballangrudhøgda vil bli kjørt i morgen tidlig slik at den siste strekningen ned mot Trantjernet blir satt ordentlig i stand. Arild vil også kjøre rundløypa i Formoløypa med løypemaskinen på samme turen. Når disse løypene er kjørt vil løypenettet som MLF ha ansvaret for, framstå med samme standard som vi har blitt vant til de siste vintrene. Unntaket er sjølsagt løypa langs Mylla, men det skyldes forhold som MLF ikke rår over.
Personlig vil jeg anbefale en tur opp Grøntjernsløypa, opp på Bislingen og ned Formoløypa. Formoløypa framstod i svært god stand i går kveld med harde løyper og et fantastisk godt skiføre, noe som først og fremst skyldes overskyet vær og fuktigere luft som gir rimdannelse på snøen og skarpere snøkrystaller.
Smørningstipset er fortsatt enkelt: Legg på to lag med Blå Ekstra (SWIX) som smeltes inn i skiene med smørejern. Avkjøl skiene og legg deretter på 1-2 lag med mer Blå Ekstra eller VR 45 (SWIX) som korkes godt utover. Det er flere alternativer når det gjelder glidvoks. Ett sikkert alternativ er LF8, også fra SWIX. Denne voksen har et mye bredere anvendelsesområde for vanlige turløpere enn gradeinndelingen på smørningspakken indikerer."