Løype- og føremelding 19.04.2024

Det er vår - men like lunefull som vanlig

Våren er her, det har vi allerede konstatert for en par uker siden, men våren er lunefull, som alltid. Omslaget fra to-sifrede varmegrader på dagtid og også varmegrader om natta til en langt kjøligere værtype kom brått, også i år. Det er kuldegrader til langt utpå dagen og snøsmeltinga har avtatt sterkt. Det betyr kort og godt at skiføret holder seg fortsatt der mildværet ikke tok for sterkt. Fortsatt er det altså mulig å gå på ski fra Mylla.

Yr melder at dette "harde" vårværet med lite nedbør og vind fra nord vil holde seg gjennom hele 10-dagers perioden. Skiføret vil med andre ord også holde seg godt i den kommende uka.

Universalklister og rødklister vil gi gode ski også de kommende dagene.

Arilds spor for dagen på FB og hjemmeside vil gi oppdatert informasjon om status for de forskjellige løypene utover i slutten av april.

God tur.
 
Dette er siste melding fra min side denne sesongen, men Arild vil fortsette å legge ut sine meldinger så lenge det er mulig å kjøre.

Avslutningsvis vil jeg også i år se framover mot en ny sesong. Høstens første dugnad er berammet til 21. september. Den andre dugnaden kommer fire uker seinere; 19. oktober. På kvelden den samme dagen vil vi også markere at MLF har holdt på i 20 år med løypekjøring. Det blir fint!

Mer informasjon kommer utpå høstparten.

Takk for nok en sesong!

Mvh. Olaf Godli


Styret takker for all støtte til drivstoff, maskiner og utstyr i vinter. Det er sjølsagt fortsatt mulig å gi et bidrag for dem som ikke har rukket det!

Super nypreppa løype på Bislingen fredag formiddag. Foto: Lene Li Dragland