Løype- og føremelding 1. april 2022

Overgang mellom vinter og vår

Det har vært nok en uke med mye fint vær, men med  temperaturer om natta og tidlig morgen som er tilbake på vinternivå. Den kraftige snøsmeltingen som vi opplevde i de to foregående ukene har stoppet omtrent helt opp, sjøl om føret bløtner litt på ettermiddagen. Det har innimellom gått noen kalde snøbyger, som det ofte gjør på denne tida, men det er på langt nær nok til rette opp løypeforholdene mange steder.

Det er meldt samme vær gjennom helga med plussgrader på dagtid  og kalde netter. Lørdag ser ut til å bli den fineste dagen med mye sol. Søndag skyer det over. Utover i uka blir det kjølig, grått vær, noe mer sol midt i uka før det igjen gråner til fram mot neste helg, palmesøndag. Det er ikke meldt om nedbør i varselet som gjelder fram til neste helg.

For dem som smører skiene er det realt klisterføre fortsatt. Bruk et tynt lag med grunnklister som må få sette seg litt før en legger på en blanding av isklister og universalklister. Det kan komme noen uventede snøbyger og den tørre snøen kan bli en liten utfordring for klisteret, men det må en bare handtere best mulig. Utpå dagen/ettermiddagen kan det  bli behov for å supplere med et rødt klister for å få feste i de våteste løypene.

Det blir fortsatt kjørt løyper der det er mulig å ta seg fram. Arild kjører løyper i kveld.

De mest ivrige skiløperne holder koken på vårsnøen. Tom Stensaker passerte tidligere denne uka 6.000 km på ski denne vinteren og slik det ser ut nå vil føret holde seg en stund til. Det er noe med det at vinteren ofte varer til påsken har vært, uansett. Det betyr nye km å legge til allerede oppnådde distanser for dem som har muligheten.

Den tradisjonelle skidagen i Skjerpelykkja på palmesøndag blir imidlertid avlyst slik forholdene er nå. Hele akebakken i Skjerpelykkja er bar for snø og da har vi ingen annen mulighet enn å avlyse. Det er synd at forholdene er slik og det blir tredje år på rad at skidagen blir avlyst.

Følg med på Arilds spor for dagen for å se hvordan løypekjøringen blir lagt opp.

God tur!

Vennlig hilsen
Olaf Godli