Løype- og føremelding 02.02.2024

Mer normale vintertemperaturer

Nok en uke med noe snø, men vesentlig mindre enn i foregående uker. Samtidig har temperaturen vært langt mer behagelig enn i de foregående ukene.

Løypene har satt seg noe med det mildværet som var rundt forrige helg og denne helgens mildvær vil også bidra til det. De to snøfallene på tirsdag og i dag gir behov for ytterligere kjøring, men representerer ikke samme utfordring for løypene som de store snøfallene gjør.

De stadige snøfallene fører også til at løypene over vannene fortsatt plages med overvann og det ser ut for at det vil vare ved en stund til. Mildværet medfører at det fryser saktere til sjøl om det scooterkjøres.

Det vil holde seg mildt gjennom helga, spesielt fra nå fredag ​​kveld og fram til mandag. Deretter blir det kaldere, men ikke sprengkaldt. Det kan komme litt snø litt ut i uka.

Arilds spor for dagen på FB og hjemmeside vil gi oppdatert informasjon om status for de forskjellige løypene. 

Nysnø og temperaturer godt over null skaper noen utfordringer mht. å finne rett smøring. På eldre snø ville jeg anbefalt en klistervariant, litt avhengig av om snøen hadde vært utsatt for både kuldegrader og plussgrader. Nå har vi økende temperatur på helt fersk nysnø. Prøv med Swix-varianter fra 50 og oppover til 65/70 og test deg fram til den varianten som gir feste. Det vil bli forbigående kjøligere (under null) natt til søndag og det gjør det litt enklere på søndag morgen med skarpere snø som kanskje til og med tåler et lite klisterlag uten at det vil skape ising. Universalklister med dekning, dvs. tørrvoks over klisteret, kan gi gode ski på søndag.


Gud tur!
 
Mvh. Olaf Godli


Styret takker for all støtte til drivstoff, maskiner og utstyr så langt i sesongen! Det er fortsatt mulig å gi et bidrag for dem som ikke har rukket det!

Husk å legge inn navn og adresse, mailadresse samt evt. hyttas gnr/bnr.

Ses i sporet på Mylla!!!
 
Med vennlig hilsen Mylla Løypeforening, styret

Skuter på vei utover Myllavannet fredag ettermiddag. 
Foto: Lene Li Dragland